miércoles, 23 de noviembre de 2011

Traball Volum
Carol Carosone
1BA
PALS I FILS



Index
1. Introducció
2. Descripció
  1. Anàlisi de la forma
     3.1 Equilibri i estabilitat
     3.2 Justificació de la estructura
  1. Conclusió
  2. Què hem après?
    5.1 Esbossos
    5.2 Referències





Introducció
Aquest treball està bassat en la representació de dos estructures utilitzant pals i fils.
La primera peça ha de sostenir un pes de mig quilo. 
La segona es pot triar entre una peça amb la finalitat de cubrir o una peça simplement estètica.












Descripció
Peça A: Consisteix en un pont compost per un quadrat fet amb pals lleugers i prims, enllaçats amb gomes elàstiques. Dins d'aquest es troben dos triangles que s'uneixen als vèrtexs de la estructura i a la vegada es creuen entre si, donen flexibilitat a la peça, en sentit que L'Esforç no nomes es fa sobre els pals laterals.
La capa superior del pont està feta de pals de gelats de colors càlids, enllaçats per gomes.
 Aquesta estructura té equilibri gràcies als seus punts de contacte amb el pla, els quals són realment estables.
































Peça B: Aquesta peça, com he dit abans, té una finalitat purament estètica. Està creada a partir d'un rectangle cúbic, que afegint dues parts més es va transformar en un hexàgon. A l'interior està reforçat amb tres triangles que juguen amb D'Inclinació entre els mateixos i les barres principals. 
Decorativament, pengen tres 'formes', que la composició final dóna impressió de que es tracta d'una espècie d'elements aeròbics o de parc on els colors, que varien entre freds i càlids, entren en joc amb la composició general. Aconsegueix un equilibri ideal gràcies als 4 punts principals de contacte amb el pla que són els pals del cuadrat, que juntament amb l’estructura sencera, dóna com a resultat una perfecta subjecció.











Conclusió
La principal conclusió d’aquest treball és que es possible construir una estructura amb materials en principi inestables i marginals, per aconseguir una peça amb una funció determinada.
Què he après?
He après moltes coses amb aquest treball, més que amb projectes anteriors. En principi, la meva actitud davant aquest problema va ser positiva. ‘Crear una peça amb pals i fil que suporti un pes, serà fàcil’. La utopia es va riure de mi quan anava el sisè model i encara no funcionava. 
Va ser realment complicat donar amb les estructures finals, 6 intents que no van passar la prova del pes, havia de desmotar-ho tot i començar novament. El problema es que ho tornava a intentar amb els mateixos materials. Però finalment he donat amb les peces.
Sincerament, la del pont no macava de convèncer encara, però ja no havia més temps. He après que m'he de planificar millor les coses, que havia de obrir la ment per veure més opcions, que no se'm donen bé aquestes activitats manuals amb pals i fils, però, encara que no m'agradi, l'havia de fer, i em trobaré amb milions de situacions com aquesta pel camí.










No hay comentarios:

Publicar un comentario