jueves, 8 de diciembre de 2011

Treball CMC.
Carol Carosone Cruz
1BA





Cúmuls de galaxies
Grup compacte de galaxies d’uns 300 milions d’anys llum. 
Concentració de gas calent i materia fosca.
Unides entre elles mateixes gracies a l’interacció gravitatoria.
Galaxies
Es un ensems de milers de milions d'estels i de núvuls de gas i pols. Tot indica que al centra hi ha un forat negre. Al voltant del forat negre hi ha diversos cúmuls estel·lars.
Nebuloses intergalàctiques
Les nebuloses són núvuls que viatgen per sobre de la corrent de l’energia cosmica de les galaxies.
Estels
Són cossos que creen llum mitjançant fusions nuclears, al mantell es transporta aquesta energia creada al nucli i la transporta i finalment l’atmosfera ès la part superficial dels estels.
Restes estelars
Al final de l’evolució estelar , el combustible nuclear s’esgota i les reaccions provoquen que l’estel evolucioni a nana blanca, estel de neutró o forat negre. La capa externa de l’estel són expulsades a gran velocitat i això es denomiren restes estelars .
Planetes gegants 
Planeta de grans dimensions que no està composat en gran part per roca o alguna matèria sólida.
Planetes terrestres
Planeta compost majoritàriament de silicats. Similars a la terra i compost majoritàriament d’hidrogen, heli, aigua en diferents estats. 
Asteroides
Es un objecte sòlid, compost majoritàriament per roca i metalls, més petit que un planeta i que orbita al voltant del Sol.
Satèl·lits 
Cos celest natural que gira al voltant d'un altre objecte celest.



Galaxia NGC 278
Galaxia espiral barrada, de la constelació Cassiopeia, amb una ascenssió resta de 00h 52m 04,5s. I va ser descoberta l’11 de desembre de 1786 per W. Herschel.
Font: Wikipedia


Galaxia espiral M90
Galaxia espiral, es troba a uns 60 milions d’anys llum de la constelació de Verge. Descoberta al 1781. Té una magnitud de 10.3,  Una massa de 9’.5x4’.4
Font: Wikipedia.






 Sol
 és un estel situat al centre del sistema solar. La Terra i tots els altres planetes del sistema solar orbiten al seu voltant. Els planetes menors, els cometes, els meteroides i tot el medi interplanetari que hi ha enmig també orbiten el Sol.
font: wikipedia. 




Sírius 
és l'estrella més brillant del cel nocturn. Amb una magnitud aparent de −1.46, és pràcticament dues vegades més brillant que Canopus, la següent estrella més brillant.
La distància a la Terra és de 8,58 a.ll. i la seva magnitud de 1,47m.
font: Wikipedia.






Júpiter pastedGraphic.pdf
és el planeta més gran del sistema solar, Té un diàmetre de 142.984 km (unes 11 vegades el de la Terra). La seva òrbita se situa aproximadament a 5 UA (750 milions de km) del Sol.
Font: Viquipedia



Neptú  pastedGraphic.pdf
és el vuitè planeta en distància respecte el sol i el més llunyà del sistema solar.  és el quart planeta en diàmetre i el tercer més gran per massa. La seva massa és 17 vegades la de la Terra.
Font: Viquipèdia.




Mercuri  pastedGraphic.pdf
és el planeta més proper al Sol i el més petit del sistema solar. Dóna una volta al Sol cada 88 dies. una magnitud aparent de −2,0 a 5,5.
Font: Wikipedia


Venus  pastedGraphic.pdf
 és el segon planeta en proximitat al sol, orbitant-lo cada 224,7 dies terrestres. és l'objecte natural més brillant al cel nocturn, arribant una magnitud aparent de −4.6.
Font: Wikipedia



Lluna  pastedGraphic.pdf
és l'únic satèl.lit lunar de la terra. Té un diàmetre de 3.475km i orbita a una distància mitjana de 384.400 km del nostre planeta. La superfície és plena de cràters i posseïx una atmosfera molt tènue, pràcticament insignificant, formada per àtoms d'heli, d'argó i ions de sodi i potassi. La Lluna reflecteix la llum del sol.


Janus 
és un satèl.lit lunar de Saturn també conegut com Saturn X.
Font: Wikipedia


PlutópastedGraphic.pdf
és un planeta nan, Fins el 2006, se'l considerava el novè planeta del sistema solar. La composició de Plutó no és coneguda. Però mesures de la seva densitat (2.030 kg/m3) indiquen que és format per un 70% de roca i un 30 % de gel.
Font: Wikipedia




Núvol d'Oort
és un núvol esfèric de proto-cometes (nuclis de cometes) que es creu que es troba en el límit més exterior del sistema solar, a una distància aproximada de 100.000 UA del sol.
Font: Wikipedia








No hay comentarios:

Publicar un comentario